İzolesiz Terminal Sıkma Pensesi

İzolesiz Terminal Sıkma Pensesi Nedir?

İzolesiz Terminal Sıkma Pensesi, kesilen elektrik kablolarına papuç takma işlemini gerçekleştirir. Günümüz şartlarında birçok yeni ve gelişmiş iş alanı hayatımızda yer etmiştir. Durum böyle olunca değişen iş olanaklarıyla yeni ve işlevsel olan birçok el aleti de insanların hizmetine sunulmuştur. Her sektör kendi alanında ilerleme kaydetmiş ve bu ilerlemelerle birlikte çalışma imkânı da artmıştır. Elektrik elektronik ise bu sektörlerin en başında yer almış durumda olup hem zorunlu hale gelmiş olan bir ihtiyaç hem de hayatımızı kolaylaştıran bir enerji türü halini almıştır. Elektriğin kullanım alanı hayatımızın neredeyse her alanında yerini almıştır. Durum böyle olunca elektriğin hayatımızda ki yeri arttıkça elektrik sektörü çalışanlarının güvenliği ve çalışma hızını arttırmak için birçok yenilik meydana gelmiştir. Farklı işlevleri olan el aletleri üretime başlanmış olup hem elektrikle çalışan hem de manuel olan birbirinden farklı seçenekler sunulmaya başlanmıştır. İzolesiz terminal sıkma pensesi çelikten imal edilmiş olup güçlü çene yapısı ile kullanıcısına kolay kullanım imkânı sunmaktadır.

İzolesiz Terminal Sıkma Pensesini Ne  İçin Kullanırız?

İzolesiz terminal sıkma pensesiyse bu el aletlerinin en çok kullanılanları arasında ki yerini almıştır. Çelik olan yapısı kullanan kişilere hem tutuş kolaylığı sağlamakta hem de işlerini daha hızlı yapmalarına olanak sağlamış durumdadır. İzolesiz terminal sıkma penselerinin çene kısmı sağladığı basınç ile ihtiyaç duyulan pabuç sıkma işlemini tek seferde sorunsuz bir şekilde yapılmasını sağlar. Elektrik kablolarına boyutuna göre pabucun takılma işleminde kullanılan izolesiz terminal sıkma pensesi çene kısmı, pabucun büyük ya da küçük olmasına göre değiştirilebilir durumdadır. Kabloların boyutuna göre mevcut olan çeneleri ile izolesiz terminal sıkma pensesi ekstra maliyet gerektirmeyen ekonomik bir üründür.

İzolesiz Terminal Sıkma Pensesinin Özellikleri

Elektrik kablolarını dış yüzeyinin izoleli oluşu herhangi bir darbeye karşı dayanıklı olmasını sağlamak içindir. Bazı istisnai durumlarda yani dış kabuğu kolaylıkla sıyrılabilir olarak üretilmiştir.İzoleli dış kabuğuna sahip olan elektrik kablolarının dış kabuğunun bir kısmı iç tellere zarar vermeden sıyırma işlemi uygulanır. Bu işlemin artından kabloya uygun boyuttaki pabuç izolesiz terminal sıkma pensesine yerleştirilir. İzolesiz terminal sıkma pensesine yerleştirilen pabucun içine gelecek şekilde kablo koyulur ve sıkma işlemi gerçekleştirilmiş olur. İzolesiz terminal sıkma pensesinin kolay tutuşu ve yüksek basıncı ile zaman kaybettirmeden bu tür işlemlerde kullanılmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

İzolesiz Terminal Sıkma Presi